Hallat ry

Etusivu » Opiskelu » Tampereen yliopisto » Johtamiskorkeakoulu

Johtamiskorkeakoulu

Johtamiskorkeakoulu on yksi yhdeksästä Tampereen yliopiston tieteenalayksiköstä. Johtamiskorkeakoulun eli JKK:n muodostavat hallinto- ja kauppatieteet sekä politiikan tutkimuksen oppiaineet.Johtamiskorkeakoulussa opetetaan ajattelemaan yhteiskuntien kehitystä talouden, politiikan ja hallinnon muodostamana kokonaisuutena.

Opiskelijan näkökulmasta johtamiskorkeakoulun yhteiset teemakokonaisuudet tarjoavat mielenkiintoisia ja laaja-alaisia kokonaisuuksia, joissa opiskellaan kokonaisuuksista riippuen politiikan tutkimusta kuin hallinto- ja kauppatieteitäkin.

JKK järjestää mielenkiintoisia tapahtumia, kuten muun muassa fuksiviikoilla johtajuussymposiumin. Symposiumin ohjelmaan on perinteisesti kuulunut muun muassa ainejärjestöjen debaattiväittelyt.

Johtamiskorkeakoulu antaa opiskelijalle erilaisia näkökulmia yhteiskunnallisiin puheenaiheisiin sekä jo pitkään kutkuttaneisiin yhteiskunnallisiin teorioihin. Ei ole lainkaan epätavallista, että hallintotieteiden opiskelija valitsee huomattavan määrän vapaavalintaisia opintoja esimerkiksi kauppatieteiden tutkinto-ohjelmasta.

Summasummarum, johtamiskorkeakoulu yhdistää kolme eri tutkinto-ohjelmaa toisiinsa erittäin joustavalla tavalla madaltamalla aitoja tutkinto-ohjelmien välillä.

Johtamiskorkeakoulun ylioppilaat – JKY

JKYJohtamiskorkeakoulun ylioppilaat (JKY) on johtamiskorkeakoulun kahdeksan ainejärjestön yhteenliittymä, katto-organisaatio, jonka ensisijaisena tarkoituksena on johtamiskorkeakoulun opiskelijoiden koulutuspoliittinen edunvalvonta.

Johtamiskorkeakoulun ylioppilaat pyrkii luomaan yhteisöllisyyttä kaikkien JKK:n ainejärjestöjen kesken järjestämällä niin opiskelijabileitä kuin urheilullisiakin tapahtumia. JKY vaikuttaa myös opiskeluasioihin, kuten mm. opetusohjelmiin, kurssitarjontaan sekä se ottaa huomioon opiskelijoilta saatua palautetta ja pyrkii kehittämään johtamiskorkeakoulun toimintaa parhaansa mukaan.