HALLITUSBLOGI: #kunnallinen #itsehallinto #global #trending #isis #syyria

Vappu on pian ovella ja jäsenistö varmasti odottaa innolla perinteistä kunnallisen viranhaltijan pastaan lakitusta sekä wappusaunaa. Varoituksen sanana on kuitenkin, että perinteet voivat tänä vuonna muuttua. Nimittäin Hallat ry on nostanut vahvasti kansainvälistä markkina-asemaansa ulkomailla. Erityisesti viime aikoina on Hallat ry:n facebook-sivusto saanut korkea-arvoisia tykkääjiä jostain Syyrian suunnalta ja tälle tykkääjien määrälle tuskin näkyy loppua.

islam

Kuten varmaan osa jäsenistössä on kuullut, niin nykyinen yhdistyksen varapääministeri on viime syksystä lähtien innostunut entistä enemmän kansainvälisten suhteiden hoitamisesta. Joissain tapauksissa ehkä hieman liian innokkaasti. Mutta kaikki lasketaan! Tiivis ulkosuhteiden hoito on kannattavaa, mikä näkyy nyt Hallojen uusina sivujen tykkääjinä. Runsas ulkosuhteiden hoito on kantautunut suurelle rintamalle, jopa niinkin paljon, että Lähi-Idän suunalla on tajuttu, että kuinka hyvä paikallinen itsehallinto on. Jos tarkoituksena on tuoda rauha alueelle, kun ne on vihdoin vapautettu länsimaisesta kahleista. Mielestäni tästä voisi Hallat ottaa komean ja radikaalin vientivaltin ja levittää kunnallista itsehallinnon tietoutta esim. niinkin hienoille järjestöille kuin Isikselle ja Boko Haramille.

Allekirjoittanut olisi tästä mahdollisesta yhteistyöstä todella kiinnostunut. Uskoisin että esim. Syyriasta voisi hyvinkin löytyä mielenkiintoisia hallinnon tehtäviä, missä pääsisi varmasti hyvin paljon toteuttamaan itsenään. Toisekseen olen erittäin paljon kiinnostunut yhdistelemällä nämä kaksi hallinnollista kulttuuria keskenään. Ajatelkaan miten tehokasta hallinto olisi Suomessa, jos johtavalla kunnan viranhaltijalla olisi yhtä tehokkaat keinot viedä läpi uudistukset kuin Isisksen joukoilla? Ei varmaan paljoa sora ääni kuuluisi kuntalaisilta ja valtuutetuilta. Kolmas pointti on joskus tullut Hallojen toimistolla esille ja se on Islam, mikä on loppujen lopuksi hyvin paljon miesten uskonto. Eikö tästä pitäisi hallojen kunnallisen miessikakerhon ottaa koppi ennen kuin kuntapuumat pääsevät lopullisesti vallankahvaan?

Loppuun sanoisin, että olen hieman alkanut miettimään että voisin ensi kevään Belgian vaihtopaikkani vaihtaa harjoittelujaksoon Isisiksen riveissä. Uskon että siellä olisi varmasti tarvetta fiksulle hallinnon monitaho-osaajalle tuomaan järjestystä valtaamilleen alueillensa. Muutenkin kansainvälistyminen on tärkeää tässä globaalissa maailmassa. Tähän asti suomalaista kunnallishallintoa ja yhteistyötä tehdään todella paljon Afrikassa mutta miksei voitaisi tehdä myös Lähi-idän hieman radikaaliempien organisaatioiden kanssa? Siellä se raha tällä hetkellä pyörii…ehkä Hallatkin voisi jonkun öljytontin sieltä hankkia, niin 90-vuotisvuosijuhlien rahoitustakaan ei tarvitsisi miettiä?

Vakavia mietteitä

Jihad-Jere

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: