Keskustelutilaisuuden anti: Hallat ry:n toimintaa halutaan muuttaa

Tiedonanto jäsenistölle 12.11.2014

Keskustelutilaisuuden anti: Hallat ry:n toimintaa halutaan muuttaa

Tiistaina 11.11.2014 järjestettiin Hallat ry:n jäsenistölle keskustelutilaisuus, jossa pohdittiin yhdistyksemme tulevaisuutta otsikolla ”Hallat tienristeyksessä vai päätepisteessä?”. Tilaisuuteen osallistui yli 30 aktiivista keskustelijaa ja mukana oli opiskelijoita fukseista aina n:nnen vuoden opiskelijoihin saakka. Suurista linjoista oltiin yllättävänkin yksimielisiä ja keskusteluissa päästiin aika yksityiskohtaisellekin tasolle.

Yhtä mieltä olimme siitä, että ensi syksystä alkaen Hallat ry ei enää osallistu fuksiviikkojen järjestämiseen tai tuutorointiin. Nykyinen tilanne, jossa kolme ainejärjestöä toimii rinnakkain ja yhdessä järjestää uusille opiskelijoille toimintaa, on osoittautunut mahdottomaksi ylläpitää. Jatkossa Staabi ry ottaa vetovastuun fuksitoiminnasta ja Hallat ry siirtyy ainekerhomaiseen asemaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Hallojen jäsenyys tulee opiskelijalle ajankohtaiseksi opintosuuntaan kiinnittymisen myötä 3. opiskeluvuonna. Toiminta halutaan kuitenkin pitää jatkossakin avoimena kaikille kunnallisalasta kiinnostuneille opintosuunnasta riippumatta, ja toki jäseneksi voi liittyä ennen opintosuuntaan kiinnittymistäkin.

Hallojen tärkein yksittäinen tehtävä jatkossa on kunta- ja aluejohtamisen opintosuunnan koulutuspoliittinen edunvalvonta. Kunnallisalan opetuksen kehittäminen tulee tapahtua yhteistyössä opiskelijoiden kanssa ja opettajakunta on tuonut esille halunsa tehdä tiiviimpää yhteistyötä opiskelijoiden kanssa opetusta suunniteltaessa. Tässä on Hallojen paikka ottaa vahvempaa koulutuspoliittista roolia hallintotieteissä.

Toinen merkittävä painopiste tulevaisuudessa on alumni- ja työelämäkeskeinen toiminta. Koemme tärkeäksi, että opiskelijalle syntyy jo opiskeluvaiheessa vahvoja kontakteja työelämään ja verkostoja vanhempiin opiskelijoihin. Tulevaisuudessa jo työelämään päässeiden ja vasta kunnallisalan opintonsa aloittaneiden välille syntyy luonnollinen yhteys Hallojen kautta ja siirtymäkohta opiskelusta työelämään helpottuu.

Hallat ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2015 kirjoitetaan keskustelutilaisuudessa tuodut näkökulmat huomioon ottaen. Viralliset päätökset tulevaisuuden linjauksista tehdään Hallat ry:n syyskokouksessa 25.11. Kokous järjestetään Tamyn kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 60 A, 2. krs.) klo 19. Ja mikäli hallitustoiminta kiinnostaa, tule 19.11. järjestettävään hallitusinfoon. Klo 16 aloitamme info-osuudella ja klo 17 alkaa hallituksen näytöskokous, jota ovat tervetulleita seuraamaan kaikki jäsenet.

Tervetuloa syyskokoukseen päättämään yhdistyksemme tulevaisuudesta!

Maija Kuntsi
Pääministeri
Hallat ry
maija.kuntsi@gmail.com
0400324405

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: