HALLITUSBLOGI: Alkupöhinää

Tervehdys!

Tarkoituksenani on ollut jo useita viikkoja kirjoittaa tervehdykseni arvon jäsenistölle, mutta niin vain asiat lykkääntyvät kummasti. Vuosi on lähtenyt hallituksen osalta mainiosti käyntiin, vaikka moni on ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Omalta osaltani aikaa on kulunut muodollisuuksien opetteluun ja järjestötoimintaan tutustumiseen, vaikka kokoukset eivät olekaan aina välttämättä kovin muodollisia. Viime vuonna asetetun toimintalinjauksen mukaisesti olemme keskittyneet työelämäpainotteiseen toimintaan ja sen kehittämiseen. Alumnitoimintaa on myös tarkoitus vilkastuttaa huomattavasti tulevien kuukausien aikana.

Vaikka Hallat onkin virallinen tulevien viranhaltijoiden ainejärjestö, emme ole tyystin unohtaneet hauskanpitoakaan. Laskiainen vedettiin läpi kunnialla ja vappuna odottelee jo kunnallisen viranhaltijan lakitus.

Tästä hallitusblogista on tarkoitus tehdä enemmän tai vähemmän virallisen epävirallinen kanava hallituslaisille kertoa säännöllisesti kuulumisia. Vaikka tämä ensimmäinen postaus onkin melko asiapainotteinen, ei ole syytä pelätä linjan jatkuvan samanlaisena tulevaisuudessa.

Alkuvuoteen on tuonut oman lisämausteensa myös käynnissä oleva T3-selvitys. Tänään tulleen tiedotteen mukaan kuvio saattaa olla täysin erilainen kuin aluksi odotettiin. Edes JKK:n asema ei ole kiveen hakattu uudessa mallissa. Lupaan tässä virallisesti kuitenkin, että Hallat tulee ajamaan Kunta- ja aluejohtamisen jatkumista osana hallintotieteitä erittäin voimakkaasti ja näkyvästi. Ei ole kenenkään edun mukaista, että tulevaisuudessa kunnat eivät saa täsmäkoulutettuja osaajia hallintoonsa. Aika näyttää miten T3 tulee etenemään, mutta varmaa on että dramaattisia muutoksia on luvassa. Jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan.

Huolimatta kaikesta käynnissäolevasta, olen kuitenkin varma että saamme tehtyä tästä kaikille mahtavan vuoden. Hallitus on erittäin motivoitunut ja suunta toiminnalle on selkeä.

Tästä on hyvä lähteä rakentamaan erinomaista toimintavuotta!

Jussi, pääministeri

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: