Silminnäkijän kertomus Tamyn kokouksesta

Kirjoittaja: Kai Kinnunen

Viime aikoina on puhuttanut Tampereen korkeakoulujen valmistelema keskinäinen yhteistyö, johon myös opiskelijat haluaisivat vaikuttaa. Tampereen yliopisto suunnittelee yhdessä TTY:n ja TAMK:in kanssa uudenlaista korkeakoulua, jonka toteutuminen vaatii Eduskunnan hyväksynnän. Ainakin Tamy on kritisoinut menettelyä huonosta tiedotuksesta ja avoimuuden puutteesta.

Tamy-aktiivit järjestivät asian tiimoilta ylioppilaskunnan kokouksen, jollainen on nähty viimeksi 1970-luvulla eli varsin poikkeuksellisesta asiasta on kyse. Yliopiston päätalon portailla kokoontuneet Tampereen yliopiston opiskelijat vaativat avoimuutta päätöksentekoon.

Paikalla ollut halla Antti Afflekt sanoi tärkeimpänä huolen aiheena olleen miten tieteen vapaus turvattaisiin uudistuksessa. Afflektin, boomilaisen Ville Kaukorannan ja Lauri Linnainmaan esityksessä korostettiin positiivista suhtautumista yhdistymisselvitykseen ja haluttiin poistaa maininnat eduskuntavaaleista ja hallitusohjelmasta liitoksen valmisteluaikataulusta. ”Koska realismia on se että ellei T3:n perustamista kirjata uuden hallituksen hallitusohjelmaan, sitä ei tulla toteuttamaan seuraavan neljän vuoden aikana”, kertoo Afflekt.

Tässä vaiheessa ei voi välttyä mielleyhtymiltä kuntien pakkoliitoksista käytyyn keskusteluun, jossa hallitus yritti ajaa läpi alle sadan kunnan Suomea. Ministeri Henna Virkkuseen henkilöitynyt suunnitelma kohtasi tiukkaa vastarintaa kuntakentällä ja rehtori Kaija Holli saattaa pian olla samankaltaisessa asetelmassa Tamyn kanssa, joskaan vielä tilanne ei ole yhtä jumiutunut. Ylioppilaskunta päätyi kokouksessaan vaatimaan eri yhteistyömallien perusteellista selvittämistä ja kolmikantaedustusta.

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: